Aoife O'Donovan

  • Passerat

Om Aoife O'Donovan

Den Grammy-belönta artisten Aoife O'Donovan verkar i en spännande musikalisk värld bortom genrer. Ansedd av New York Times som “a vocalist of unerring instinct", har hon släppt tre kritikerrosade och gränsöverskridande soloalbum inklusive hennes senaste skiva, 2022:s djärvt orkestrerade och litterärt uppbyggda “Age Of Apathy”. Inspelad med hjälp av den hyllade producenten Joe Henry (Bonnie Raitt, Rhiannon Giddens), är albumet “häpnadsväckande" (Rolling Stone) och “hakar i framåt-rörelsen i det bästa hos Joni Mitchell" (Pitchfork).

Som en kunnig och generös samarbetspartner utgör Aoife en tredjedel av gruppen I’m With Her med bandkompisarna Sara Watkins och Sarah Jarosz. Trions debutalbum “See You Around” hyllades som "medvetet öppenhjärtligt” av NPR Music. I'm With Her fick ett Americana Music Association Award 2019 för Årets Duo/Group, och tog hem en Grammy för Best American Roots Song 2020.

O’Donovan tillbringade det föregående decenniet som medgrundare och frontkvinna av stråkbandet Crooked Still och är sångare för The Goat Rodeo Sessions – gruppen med Yo-Yo Ma, Stuart Duncan, Edgar Meyer och Chris Thile. Hon har framträtt som sångare med över ett dussin symfonier inklusive National Symphony Orchestra, skriven för Alison Krauss, uppträtt med jazztrumpetaren Dave Douglas och tillbringat ett decennium som regelbunden bidragsgivare till radio-varietéerna "Live From Here" och “A Prairie Home Companion”.

I juni såg ni henne på Sthlm Americana, och den 29 oktober är hon tillbaka i Stockholm för en spelning på Brygghuset! Biljetter ute nu!

Spellista

 

Information

Aoife O'Donovan presenteras av Northern Trail. Åldersgräns 18 år (13 år i målsmans sällskap). Obs! Endast ståplats.

Dörrar 19.00, på scen från 20.00 

Köpt biljett återlöses ej.