Om oss

Med en lång och anrik historia som ölbryggeri fortsätter vi fokusera på livets goda

huset-rendering

Från ett pilsnerbryggeri till ett unikt eventhus med fokus på mötet mellan människor.

delibaren Brygghuset 1

Brygghuset idag

Vi har sedan början av 2022 fått äran att expandera verksamheten i hela i det vackra k-märkta huset på Norrtullsgatan anno 1914.

Förutom den fantastiska Bryggarsalen där vi arrangerar event, konferens och live-konserter, har vi även utökat verksamheten med två nyrenoverade våningar för coworking samt en helt ny delibar. Vår ambition är att skapa ett livfullt etablissemang fyllt med roliga aktiviteter, vällagad mat och rörelse.

Brygghuset har fem olika affärsområden

konferens-event4

Event

Vi anordnar alla typer av event, allt från kick-offer, konferenser, konserter och olika typer av mingel.

brygghuset-cowork-mötesrum-rendering

Meeting

Lokaler utformade och utrustade för möten, stora som små.

renderingsbild 2-klippt

Cowork

Ett fräscht och luftigt kontorslandskap för den som vill ha full service och sitta mitt i stan.

konsert-scen2

Live

Intima och familjära livekonserter i Bryggarhusets mest anrika sal.

brygghuset delibar klippt liten

Delibar

Verksamhetens hjärta där vi serverar frukost, lunch, AW och delikatesser för avhämtning.

bryggarsalen-klippt

Brygghusets historia

Det ursprungliga Hamburgerbryggeriet har anor från slutet av 1800-talet, och det hus vi sitter i idag stod färdigt 1914. Här sitter verkligen historia i väggarna! Som namnet avslöjar var det ölbryggning man sysslade med, och som pionjärer inom området var man en av de första som bryggde pilsneröl. Öltypen blev som bekant en stor succé bland svenskarna, vilket gjorde att bryggeriet snabbt expanderade.

Från 1890 till 1964 tillhörde bryggeriet AB Stockholms Bryggerier, vilket sedan köptes upp av Pripps som drev verksamheten fram till början av 1970-talet. Därefter har Brygghuset haft ett antal olika hyresgäster och verksamheter, främst inom kultur, och har även fungerat som vandrarhem. Byggnaden har också emellanåt stått tomt i väntan på ett ovisst öde.

Det var år 2009 Hamburgerbryggeriet AB bildades i syfte att erbjuda en unik mötesplats för konferenser, fester, konserter – kort sagt alla typer av möten och tillfällen för människor att samlas.

Hösten 2010 hittade de första kunderna hit och det är med stolthet vi ser att kunder, arrangörer och deltagare återkommer efter ett besök.

Sedan januari 2022 har verksamheten expanderat till hela Brygghuset och nya koncept med cowork och delibar adderats. Hela huset har varsamt renoverats för att bli Stockholms nyaste eventhus. Utvecklingen fortsätter och även en storslagen uteservering och helt ny eventlokal planeras inom en snar framtid.

Verksamma sedan
1914
brygghuset-work-exempel-tva-1

Är du vår blivande stjärna?

Oavsett om du besöker oss för en AW, ett viktigt möte eller för att fira en födelsedag, är vårt mål alltid att sätta gästens upplevelse i fokus. De ska känna dig gladare när de lämnar en när de kom, och vi är ständigt öppna för kollegor som delar denna tanke. Vill du vara med att skapa inspirerande och minnesvärda upplevelser? Se lediga tjänster nedan.

Du är också välkommen att skicka in en spontanansökan till vår konferens- och eventansvarige Carola Nyberg här: carola.nyberg@brygghuset.se 

kvalitetsarbete-logor

Kvalitetssäkring

I Brygghuset får du bättre kvalitet på dina möten och event. Vi har valt att vara medlemmar och samarbeta med de bästa leverantörerna för att säkerställa kvaliteten för våra kunder inom cowork och möten, event och konsert. Vi är utvalda av Svenska Möten, är medlemmar i IACC (International Association of Conference Centers) och VISITA. Dessutom är vår konferens- och restaurangverksamhet Svanenmärkt. Ett väl genomfört evenemang uppnås enligt oss när allt samklingar, från väl utvalda mat- och dryckesproducenter som levererar de absolut bästa råvarorna till smidiga tekniska lösningar.

 

hallbarhet

Hållbarhet

Ett hållbart förhållningssätt genomsyrar hela vår verksamhet och är en del av vår värdegrund. Vi vill i största möjliga mån bidra till en hållbar framtid med hållbara förhållanden till våra kunder, vår personal och till våra besökare vilket vi uppnår med ett starkt miljötänk och mål.

Det ska vara möjligt för dig att använda världens knappa resurser på ett klokt och ansvarsfullt sätt och konsumera med ett gott samvete på Brygghuset. 

I vårt dagliga hållbarhetsarbete jobbar vi med att:

• informera och utbilda vår personal för att öka kunskap och engagemang

• informera våra gäster om vårt miljöarbete

• visa hur våra gäster kan vara med och bidra i vårt miljöarbete under sin vistelse

• erbjuda närproducerade och ekologiska alternativ i restaurangen och eftersträvar att öka utbudet

• alltid erbjuda vegetariska alternativ på menyn

• vara noga i urvalet av våra leverantörer • våra råvaror är noga utvalda ur ett hållbarhetsperspektiv

• i köket alltid försöka ta vara på hela råvaran för att minska svinnet

• vägleda, upplysa och tipsa våra kunder i planeringen av event att välja hållbart

trappa-frejgatan

Tillgänglighet

Utifrån de begränsade förutsättningar som finns i ett K-märkt, hundraårigt hus har vi efter bästa förmåga strävat efter att göra våra lokaler så tillgängliga för alla som möjligt. Nedan finner du information om tillgänglighet hos oss, kontakta oss gärna om det är något du undrar.

Anslutning till fastigheten
Bil, taxi och leveranser kan stanna utanför huvudentré Norrtullsgatan 12N. Efter överenskommelse kan även anslutning till fastigheten ske via ingång Frejgatan 63 på husets baksida där det finns en trappa och vid behov en ramp till denna, ledstång saknas. Båda entréerna utgör nödutgångar.

Utomhusmiljö
Parkering för rörelsehindrade finns på gatan direkt utanför huvudentrén

Dörrar
Yttre entrédörrar öppnas med dörröppnare i sitthöjd. Inre entrédörrar öppnas automatiskt och det finns inga trösklar.

Hissar
Bryggarsalen ligger sju trappsteg upp. Hiss finns som tar en rullstol åt gången. Övre planet i Bryggarsalen nås med personhiss rakt fram i entrén till våning 1, där når ni även de övriga våningarna i huset.

Trappor
I anslutning till hissar finns trappor till våning 1, 2 och 3 - dessa trappor fungerar även som nödutgång. Ledstänger finns längs med alla trappor i huset.

Inomhusmiljö
Lokalerna är tröskelfria. Receptionen ligger i entrén. Toalett för rörelsehindrade utrustad med armstöd på båda sidor av toaletten finns på varje våningsplan i huset, utom entresolplanet (våning 1). Låsbara dörrar med upp/ner handtag. Ljuset tänds/släcks automatiskt på dessa toaletter.