Vill du njuta av fisk och skaldjur vid en fantastisk miljö vid havet? Du behöver inte bege dig längre än 30 minuter från Göteborg och skärgården. På Öckerös öar finns det gott om bra restauranger som ligger precis vid havet och bjuder på underbar utsikt. Många har även uteservering så du kan sitta ute och njuta av solnedgången samtidigt som du äter. Här ger vi dig tips på några restauranger som du absolut inte får missa om du ska göra ett besök på Öckerö.

Seaside på Björkö

Denna mysiga restaurang har en av de bästa utsikterna i kommunen. En middag här är verkligen en upplevelse för alla sinnen. De är bland annat kända för sin skaldjursplanka som är något alldeles extra. Som du kanske har gissat är det alltså skaldjur som står i centrum på denna restaurang. De har många olika menyer men om du besöker dem en vanlig kväll så är det à la carte som gäller. Förutom skaldjur har de även andra rätter som till exempel en carpaccio​ gjord på tenderloin. Bland huvudrätterna finns flertalet fiskar samt hamburgare och pasta. Du kan även beställa in rätter att dela om ni är ett större sällskap eller beställa något litet samtidigt som ni njuter av utsikten. Kanske hittar du en rabattkod som du kan utnyttja för att göra besöket lite billigare?

Nya kroken

Nya kroken är ett bra alternativ för dig som inte vill sitta precis vid vattnet men ändå njuta av allt det goda som öarna har att erbjuda. Här hittar du en bra blandning av kött och fisk till bra priser. Det är verkligen en restaurang som har något för alla. De erbjuder både dagens lunch och à la carte på kvällarna. Restaurangen ligger på Hönö som är en av de större öarna i kommunen. De har öppet året runt, vilket är ett stort plus.