Öckerö består totalt av tio stycken öar och ligger i Bohuslän. Det bor cirka 12 000 bofasta på de olika öarna året om. På sommaren fylls dock kommunen upp av turister både från Sverige och resten av världen. Hönö och Öckerö är två av de största öarna i kommunen där de flesta är bosatta. Hönö är den största av dem och här bor cirka 5 000 invånare. Här finns flera sevärdheter och underbar natur att besöka. Dessutom finns det självfallet ett stort utbud av restauranger, något som du kan läsa mer om i andra artiklar här på sajten. Det bedrivs även idrott på ön i form av friidrott och fotboll.

Öckerö

Öckerö är också en av de stora öarna och det är här det mesta av kommunikationen finns. Här hittar du affärer, restauranger, tandläkare och annat som kan behövas. Det finns även bank och systembolag. Här ligger även kommunens skolor samt två kyrkor. Självfallet finns även vandrarhem och hotell för alla turister som besöker ön på sommaren. Du tar dig enkelt till ön med buss eller bil från Göteborg. Öckerö är otroligt vackert och det är inte konstigt att turister från olika delar av världen vallfärdar hit varje år.

Björkö

Björkö är en tredje ö som ingår i Öckerös kommun där det bor lite mer än 1000 invånare. Här finns även ett populärt bad och camping som drar mycket folk på sommaren. Stora delar av ön är ganska orörd, vilket är perfekt för dig som söker lugn och ro. Det finns även ett centrum där du hittar en liten livsmedelsaffär, restaurang, glasskiosk och ett hotell. Du tar dig hit med en kostnadsfri bilfärja. Det går även bussar från centrala Göteborg ut till färjan. På Björkö kan du ta dig runt ön med buss om du inte vill cykla eller gå.