Om du vill gå ut och äta på Öckerö kanske du vill göra en weekend av det hela och bo över på något av de hotell och vandrarhem som finns. De tre största öarna i Öckerö kommun är Öckerö, Hönö och Björkö och det är också här de flesta hotellen finns. De flesta hotellen är väldigt små med fåtalet rum och en gemytlig stämning. Många ligger dessutom precis vid vattnet, vilket ger en extra semesterkänsla. På sommaren får du räkna med att priserna går upp en del på grund av den höga efterfrågan. På hösten och vintern kan du dock hitta rum till bra priser. Om det handlar om en speciell resa och du vill slå på stort kan du alltid kika på möjligheten till ett snabblån för att täcka kostnaderna. Dock ska det så klart kunna betalas tillbaka.

Många hotell är specialiserade på konferenser

Det är väldigt populärt att anordna konferenser ute på öarna på Öckerö. Därför är det många hotell och vandrarhem som är specialiserade på att anordna konferenser. Då ingår det normalt middagar och andra aktiviteter som deltagarna kan ta del av. Det kan vara i form av spa, bowling, yoga eller något annat där man kan lära känna varandra bättre. Oftast köper man ett färdigt paket med övernattning eller för en dag där allt ingår. Exakt vad som igår och priser brukar finnas på hotellens hemsidor.

Boka hotell direkt på nätet

Om du vill hitta aktuella priser för de olika hotellen och vandrarhemmen på Öckerö rekommenderar vi att du använder en sajt som Booking eller Trivago. Jämför gärna olika sajter och se vem som erbjuder bästa priset på rummen. Hos många hotell ingår även frukost som en del av priset, vilket brukar vara uppskattat av de flesta gästerna. Om du inte vill bo på hotell kan du även kolla på sajter som Airbnb och hyra privat.