Om du besöker en restaurang på Öckerö kan du förvänta dig mycket god mat och mysiga restauranger på de olika öarna. Men vad brukar restaurangerna egentligen servera? Eftersom det är en skärgårdskommun vi pratar om kan du självfallet förvänta dig mycket fisk och skaldjur. Caféer och lunchrestauranger brukar servera enklare sallader och räkmackor, bara för att nämna några exempel. Andra restauranger serverar olika sorters fisk och även musslor och andra skaldjur. Det mesta fångas färskt av lokala fiskare på öarna så det är verkligen en upplevelse att äta på dessa restauranger.

Dagens lunch

Många restauranger väljer även att servera dagens lunch, särskilt under sommaren när det kryllar av turister och besökare som kommer över dagen. Du kan då njuta av en härlig skärgårdslunch då dagens fisk ofta är ett av alternativen. Många restauranger har även ett vegetariskt alternativ, vilket ligger helt rätt i tiden. De flesta lägger upp sin lunchmeny på sin hemsida så du kan gå in och se i förväg vad som serveras under veckan. Även om det är sommaren som är den stora tiden för Öckerö och dess restauranger så finns det även restauranger som har öppet för lunch året om. Det kan också vara skönt att besöka Öckerö och dess öar under vintern när det inte är lika mycket folk i rörelse.

Andra alternativ

Om du inte är sugen på att äta fisk finns det så klart även andra alternativ ute på öarna. Som vi nämnde tidigare satsar många restauranger på att erbjuda vegetarisk mat i någon form. Du brukar även kunna välja bland några härliga pastaalternativ och risotto som omväxling. Många restauranger har även en separat barnmeny så de små kan äta sig mätta på god mat. Här brukar det finnas klassiker i form av pannkakor eller köttbullar, bara för att nämna ett par exempel.