Så här i coronatider kan det vara skönt att ta med sig maten hem även när man är på semester. Därför kan det kännas betryggande att veta att flera restauranger erbjuder take away på Öckerö. Hos vissa kan du välja fritt från menyn, medan andra har separata menyer som är anpassade för att ta med sig hem. Dock kan du inte välja att få maten utkörd via en tjänst som Foodora, i alla fall inte i nuläget. Det vanligaste är att du går in direkt på restaurangens hemsida och ringer till dem för att lägga din beställning.

Restaurangerna anpassar sig

2020 har varit ett annorlunda år på många sätt. Vi har inte kunnat socialisera och gå ut och äta på samma sätt som vi är vana vid, vilket även restauranger på Öckerö behövt anpassa sig till. I Sverige har vi dock inte haft en nedstängning som många andra länder utan det går fortfarande gå ut och äta på restaurangerna. Många har anpassat sig och tar endast in ett visst antal gäster och har längre avstånd mellan borden. Dock har både tjänster som matkassar och take away ökat på många ställen runt om i landet. Genom att beställa take away hos en restaurang i Öckerö har du möjligheten att stötta de lokala krögarna och ge dem all hjälp de kan få. Öckerö är en kommun som lever mycket på turismen och sommarmånaderna.

Mys hemma eller på hotellet

Att äta take away behöver inte vara tråkigt, snarare tvärtom. Man kan duka upp fint på hotellet eller bara mysa framför TV:n. Du behöver inte ta hänsyn till någon annan utan spenderar bara tiden själv eller med någon som du tycker om. Även du som bor permanent på Öckerö kan passa på att stötta de lokala företagarna samtidigt som du följer de restriktioner som vi alla uppmanas att följa i dessa tider.