! INSTÄLLT ! The Hogslop String Band

  • Passerat

Om ! INSTÄLLT ! The Hogslop String Band

The Hogslop String Band är en Nashville-baserat kvartett som utgörs av musikerna Kevin Martin (fiddle), Gabriel Kelley (gitarr), Daniel Binkley (banjo) och 'Pickle' (tvättbräda, ståbas). Bandet som bildades 2009 är djupt rotade i sydstats-traditionell old-time string band musik, har alla fyra vuxit upp med det musikaliska arvet genom familj och vänner - precis som denna musiktradition alltid har först vidare från generation till generation. Att hålla sig till traditionen och samtidigt behålla en djärv respektlöshet är något som sällan går hand i hand. Men Hogslop String Band lyckas balansera på den slaka linan, med sina rötter i old-time och sin energi närmare vild rock-and-roll, skulle man nästan kunna kalla dem punkpurister.

De trivs med att blanda genrer, kasta bort gränserna för renodlad old-time och bluegrass, gräva ner sig i en djup repertoar av rock, folkmusik, psykedeliska och egna låtar - som bara kan beskrivas som "The Hogslop Sound". Det självbetitlade, första officiella, studioalbumet kom ut 2019 är omisskännligt Sydstatligt, men är heller inte lätt att definiera då spektrat av influenser löper från The Byrds till John Prine, Dough Kershaw (som också gästade albumet) till 20-talets The Skillet Lickers. Men det är framförallt för sina vilda live-framträdanden som bandet gjort sig ett populärt namn på de Amerikanska festival-scenenarna.

Om du aldrig sett Hogslop live så har du missat en av de mest uppiggande, fotstamps-inducerande musikaliska åkturer du någonsin ser. Så missa inte chansen i sommar. “It only gets weirder from here”, som de ofta säger från scen - och de menar det.

Spellista

 

Information

The Hogslop String Band presenteras av Northern Trail. Åldersgräns 18 år (13 år i målsmans sällskap). Obs! Endast ståplats.

Dörrar 19.00, på scen från 20.00 

Köpt biljett återlöses ej.