Margo Cilker

  • Passerat

Om Margo Cilker

De senaste sju åren har Margo Cilker, låtskrivaren från östra Oregon som NPR nämner som en av "11 Oregon Artists to Watch in 2021" delat sin tid mellan Enterprise, OR och Baskien, i Spanien - vilket stakat ut en väg som samtidigt är både djupt rotad, och alltid föränderlig.

Debutalbumet 'Pohorylle' korsar geografin som hennes minnen är uppbygda på, med en turnérande musikers ständiga bakgrund av vacker natur och sunkhak på rad som flimrar förbi. Kärlek är lika närvarande, som dess omutliga kompis; uppbrott. Cilker verkar angeläget medveten om den osäkra marken som kärlek står på för någon som ständigt är i rörelse - och albumet rör sig runt något som är häpnandsväckande vackert, men samtidigt flyende.

"I am a woman split between places", sjunger hon på albumets avslutande spår om kluvenheten mellan hennes person och hennes yrke, och den förhandling som ständigt pågår mellan de båda - och det är i ifrågasättandet av att det måste vara på det sättet, som hennes förmåga att öppna små desperata ögonblick för att släppa in lite solljus allra bäst fångas på 'Pohorylle'.

Albumet nickar försiktigt mot Lucinda Williams, Townes Van Zandt och Gillian Welch, och tillåts skina under producenten Sera Cahoone's instinkter. Cahoone satte ihop ett först-klassigt band för inspelningarna där Jenny Conlee (The Decemberists) på klaviatur, Jason Kardong (Sera Cahoone, Son Volt) på pedal steel, Rebecca Young (Lindsay Fuller, Jesse Sykes) på bas, Mirabai Peart (Joanna Newsom) på strängar, Kelly Pratt (Beirut) på blås och albumets tekniker John Morgan Askew (Neko Case, Laura Gibson) på diverse andra instrument. Man hör även Sarah Cilker, Margos syster och frekventa turné-partner på körer.

I sex års tid har Margo Cilker turnerat frekvent båda i USA, och internationellt - och gradvis blivit ett frekvent återkommande namn på independent-festivaler, men med debutalbumet äntligen färdigställt - är det dags att ge sig ut på vägarna på nytt!

Spellista

 

Information

Margo Cilker presenteras av Northern Trail. Åldersgräns 18 år (13 år i målsmans sällskap). Obs! Endast ståplats.

Dörrar 19.00, på scen från 20.00 

Köpt biljett återlöses ej.